ΣΥΝΟΨΗ:
GameOver
GameOver: Προβληματικές Τάσεις στο Διαδικτυακό Παιχνίδι
Το GameOver είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, με διάρκεια 24 μηνών. Υλοποιείται από 4 φορείς προερχόμενους από Λιθουανία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ισπανία.
Αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που θέτει το Πρoβληματικό Διαδικτυακό Παιχνίδι (ΠΔΠ) μεταξύ των μαθητών ηλικίας 12-16 ετών. Το έργο εστιάζει στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του υπερβολικού διαδικτυακού παιχνιδιού, τονίζοντας τις επιβλαβείς συνέπειές του στην εκπαίδευση των παιδιών, τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και την ψυχική τους υγεία.
ΣΚΟΠΟΣ:
Ο σκοπός του έργου GameOver είναι να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει εκπαιδευτικούς, μαθητές 12-16 ετών και γονείς σχετικά με τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης των διαδικτυακών παιχνιδιών και να τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για την έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση του φαινομένου.
Οι κύριοι στόχοι του έργου συνοψίζονται ως εξής:
• Ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους του ΠΔΠ σε μαθητές, γονείς και δασκάλους.
• Έγκαιρη διάγνωση με την ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου εργαλείου για τον εντοπισμό πρώιμων σημείων εθισμού στα παιχνίδια.
• Παροχή πόρων στην εκπαιδευτική κοινότητα για την αντιμετώπιση της διαταραχής του παιχνιδιού στο αρχικό στάδιο.
• Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους μαθητές με λιγότερες ευκαιρίες να αποφύγουν τον εθισμό στα διαδικτυακά παιχνίδια
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ:
- Εκπαιδευτικοί
- Μαθητές ηλικίας 12-16 ετών
- Γονείς
ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ:
- Εργαλείο έγκαιρης ανίχνευσης (ΕΕΑ). Ένα εργαλείο για τον εντοπισμό παραγόντων κινδύνου και πρώιμων ενδείξεων εθισμού στα παιχνίδια.
- Εργαλειοθήκες. Προσαρμοσμένοι πόροι για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.
- Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: ένα πρόγραμμα για επαγγελματίες σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο του εθισμού στα παιχνίδια και την έγκαιρη παρέμβαση.